Ανακοίνωση σχετικά με τη διεξαγωγή μαθημάτων τη Δευτέρα 27/10/2014


Ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου εν όψει του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940 τα μαθήματα θα γίνουν εώς τις 12:00.

Ανακοίνωση σχετικά με την αναβολή του μαθήματος

Ανακοινώνεται ότι το μάθημα "Δημοκρατία και αντιπροσώπευση. Θεωρία και πράξη" δεν θα διδαχθεί στις 27 Οκτωβρίου και στις 3 Νοεμβρίου λόγω προγραμματισμένης απουσίας του διδάσκοντος στο εξωτερικό. Θα επαναληφθεί από τις 10 Νοεμβρίου, οπότε και θα αναπληρωθεί η μη διδαχθείσα ύλη του μαθήματος.

Τροποποιημένη Ανακοίνωση για τις Δηλώσεις ΣυγγραμάτωνΕνημερώνουμε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου ότι η ημερομηνία έναρξης της υποβολής δηλώσεων των συγγραμμάτων στην εφαρμογή EUDOXUS άλλαξε και ξεκινάει από την Πέμπτη 23/10/2014 έως 23/12/2014. Η παραλαβή των συγγραμμάτων θα διαρκέσει έως και 13/01/2015.

Πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για διπλή εξεταστική

 Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014 


Προς: Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Α. Λοβέρδο 
Θέμα: Πρόταση για Διεξαγωγή «Πτυχιακής Εξεταστικής»


Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, ορίζεται διπλή εξεταστική τον προσεχή Φεβρουάριο για τους εισαχθέντες μέχρι το 2003 σε ΑΕΙ τετραετούς κύκλου σπουδών, μέχρι το 2001 σε ΑΕΙ πενταετούς κύκλου και μέχρι το 1999 σε ΑΕΙ εξαετούς κύκλου, προκειμένου να ολοκληρώσουν επιτυχώς τις σπουδές τους. 

Με βάση λοιπόν την ανωτέρω τροπολογία, σύμφωνα με την οποία τα Ιδρύματα ούτως ή άλλως θα πραγματοποιήσουν εξεταστική περίοδο για όλα τα μαθήματα ανεξαιρέτως, ζητάμε να έχουν το δικαίωμα εξέτασης όλοι οι φοιτητές ανεξαρτήτως του έτους εισαγωγής τους. 

Τα συσσωρευμένα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας δεν επιτρέπουν καμία επιπλέον επιβάρυνση στον οικογενειακό προϋπολογισμό, μεγάλο μέρος του οποίου απορροφάται από τα μέλη τους που σπουδάζουν. Ως εκ τούτου είναι άμεση ανάγκη να επισπευσθεί η ολοκλήρωση των σπουδών των φοιτητών για να μπορούν να εξέλθουν στην αγορά εργασίας το συντομότερο δυνατό. 

Καλούμε λοιπόν την πολιτεία να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή. Τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη, ύστερα από δική μας παρέμβαση, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην υλοποίηση της «διπλής εξεταστικής». 

Δεδομένης λοιπόν της συνεχιζόμενης πίεσης και των δυσκολιών, ζητούμε να δοθεί στα Ιδρύματα η δυνατότητα διεξαγωγής «διπλής εξεταστικής». Με τον τρόπο αυτό, οι φοιτητές δεν θα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν την επαναληπτική εξέταση των μαθημάτων που οφείλουν για τη λήψη του πτυχίου τους. 

Ελπίζουμε ότι, όπως και τα προηγούμενα δύο έτη έτσι και φέτος, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα ανταποκριθεί άμεσα σε ένα ζήτημα που αφορά το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας. 


ΔΑΠ-ΝΔΦΚΑίτημα για αλλαγή αίθουσας διδασκαλίας

Αθήνα 17 Οκτωβρίου 2014

Προς:
-Γραμματεία τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας
-Σύγκλητο
-Γενική Συνέλευση τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας
-κ.Κοσμήτορα
-κ.ΠρύτανηH ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας,ως πρώτη και αυτοδύναμη παράταξη στο τμήμα,αιτείται την αλλάγη αίθουσας στο μάθημα «Κράτος και Κοινωνία στην Νεότερη  Ελλάδα»,της διδάσκουσας  Κας Μαρωνίτη,(Υποχρεωτικό μάθημα Ά εξαμήνου),που διεξάγεται στην αίθουσα Γ3 ημέρα Τετάρτη και ώρα 8:00-11:00

Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι στη χωρητικότητα της αίθουσας Γ3 δεν καλύπτει τον αρθμό των φοιτητών που συμμετέχουν στο μάθημα με αποτέλεσμα να μην καθίσταται επαρκής και να δυσκολεύεται η παρακολούθηση του μαθήματος από τους φοιτητές


Ως  λύση προτείνουμε την αντικατάσταση της αίθουσας Γ3 με την 209 που βρίσκεται στο γυάλινο κτήριο πτέρυγα Στασινοπούλου 

Ανακοίνωση σχετικά με την αναβολή μαθήματος Π.Ε.Κ.ΙΤο μάθημα ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ του αναπληρωτή καθηγητή Δημ.Χριστόπουλου, θα διδάσκεται από την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, στην αίθουσα Α-4 και ώρα 08:00-11:00